Tvarohový Snack

with Žádné komentáře

Lehce sladkoslaně, bez rafinovaného cukru a soli. (Třeba po běhání po lese, nebo odplazení se od počítače k lednici, která nabízí jen tvaroh ;)

 

Datlový bio sirup

jsem dostala jako dárek, a tak jsem ho musela hned vyzkoušet. Je to chuťová slast! Zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí a vody, má výraznou chuť a svou konzistencí a barvou připomíná med. Má nízký glykemický index, díky němuž nedostanete po jeho konzumaci hned hlad a chuť na něco sladkého. Na rozdíl od klasického cukru nezatěžuje slinivku a nepřekyseluje žaludek. 

 

Černá sůl

v domovině zvaná Kala Namak, se těží v sopečných oblastech Pákistánu. Její unikátní černo-růžovo-šedá barva je ovlivněna obsaženými minerály, zejména železem. Jedná se o specialitu indické kuchyně s nezaměnitelnou chutí a silnou vůní připomínající vejce.

Černá sůl je v jídelníčku nenahraditelná, jedná se o 100% přírodní, nerafinovanou sůl. Kala Namak je zajímavá i z pohledu Ajurvédy – používá se zejména v letním období pro svůj ochlazující účinek. Právě aroma černé soli se skvěle hodí k pokrmům indické či veganské kuchyně. Ideální pro dochucení omáček, chutney či polévek.

 

Follow Pierra:

Latest posts from

Leave a Reply